Gebruiksadvies

Sterke producten juist inzetten helpt je om langer de beste versie van jezelf te zijn als atleet. Zo verbreek je jouw grenzen.

Pro Elite Recovery

Wanneer
Deze shake wordt het best onmiddellijk na de inspanning gedronken. Het eerste halfuur na een inspanning nemen het lichaam en de spiercellen immers het makkelijkst voedingsstoffen op. Meng de shake met water of een melksoort naar keuze – dit kunnen ook plantaardige varianten zijn, zoals soja-, kokos-, amandel- of havermelk, etc. Dit is de ideale shake om te recupereren, dankzij de hoge dichtheid aan voedingsstoffen zoals eiwitten van hoge kwaliteit, koolhydraten, aminozuren, antioxidanten, vitaminen en mineralen – allemaal in hun meest opneembare vorm.

Dosering
1 portie = meng 3 maatscheppen (3 x 40g = 120gr. ) met 500 ml water (of melk) binnen 30 minuten na de training of wedstrijd voor een optimaal effect.

Pro elite Recovery orange  ⎸Pro Elite Recovery Forest fruitsArtikel met extra tips

Pro Isotonic

Wanneer
De Pro-isotonic sportdrank kan vóór, tijdens en na de inspanning worden gedronken. Meestal wordt hij gebruikt tijdens het sporten om doorlopend de voorraad vocht, vitaminen en mineralen aan te vullen. In normale omstandigheden volstaat een portie van 500 ml per uur.

Dosering
35 gr. per portie: los 2 maatschepjes op in 500 ml water. Eén hele verpakking is goed voor minstens 43 porties van 500 ml isotone sportdrank.

Pro isotonic Orange  ⎸Pro isotonic Tropical  ⎸Artikel met extra tips

Personaliseer jouw Isotone: Pro Elite Carb max

Wanneer
Je maakt van jouw isotone drank een hypertone drank omdat je veel meer koolhydraten (=energie) wilt opnemen. Dit is perfect in de finale of bij de start van een grote uitdaging. 
– Tijdens de inspanning op het moment dat je energieverbruik erg hoog is

– Vooraf als carboloading strategie: met 5 verschillende koolhydraten kan jouw lichaam erg veel koolhydraten opslaan.

Dosering
1 a 2 sticks toe te voegen aan de Pro Isotonic.

Pro Elite Carb Max 

Personaliseer jouw Isotone: PRO hydro & O.R.S sticks

WanneerTijdens een (duur)inspanning zweet je vocht en elektrolyten uit. Hierdoor zal jouw vocht- & zoutbalans niet meer op peil zijn met prestatieverlies tot gevolg. De Pro Elite Hydro sticks bevatten een caloriearme mix van de belangrijkste zouten, mineralen en elektrolyten om jouw vocht- & zoutbalans op peil te houden.

Tijdens de inspanning op het moment dat je meer zweet (Indoor!) en buiten in warme omstandigheden

Vooraf: om extra zouten en mineralen goed op te staan vooraf op een grote uitdaging die of lang duurt (5h+) of intense omstandigheden.

Dosering
1 a 2 sticks toe te voegen aan de Pro Isotonic.

 

Pro Hydro & O.R.S. Stick

Pro Energy bar

Wanneer
De Pro-energy bar is bedoeld net vóór of tijdens de inspanning te eten, omdat hij je onmiddellijk energie en kracht geeft gedurende 45 à 60 minuten (afhankelijk van de geleverde inspanning). Ideaal om te combineren met een isotone drank, voor een constante aanvoer van energie en om hongerklopjes te voorkomen.

Dosering
1 bar elke 30 à 50 minuten (afhankelijk van de geleverde inspanning).

Pro energy bar bosbessen  ⎸Artikel met extra tips  ⎸Info over energy bars

Pro Crunch

Wanneer
Net vóór een lange training of wedstrijd, om een stevige hoeveelheid basisenergie te verzekeren voor de eerste 60 à 80 minuten (!), aangezien de energie in deze bar langzaam vrijkomt. Kan ook gegeten worden tijdens de training, telkens wanneer je lichaam om extra calorieën en voedingsstoffen vraagt. Tegen het laatste deel van een lange training (of ter afwisseling) kun je overschakelen naar een sneller werkende energiebron, zoals onze Pro energy bar of gel, om goed & evenwichtig te finishen. Tenslotte kan de Pro crunch bar ook als gezond tussendoortje worden gegeten.

Dosering
1 bar per 50 a 70 minuten.

Pro crunch bar  ⎸Artikel met extra tips Info over energy bars

Pro Sport fruit

Wanneer
Tijdens de inspanning ter vervanging van een bar of als extra bovenop een bar of gel op jouw koolhydraten intake te verhogen tot maximaal 120 koolhydraten per uur. De werking is snel en langduring, en dus niet agressief. Je kan dit perfect gebruiken als gezonde snack tijdens het sporten omdat er 50% echt fruit in verwerkt is. Ideaal al lopend omdat je niet moet kauwen.

Dosering
Kleine sport fruits bevatten 20gr koolhydraten en zijn aanbevolen 2 per uur te eten.
Grote sport fruits bevatten 28gr koolhydraten en kan je ter vervanging van een bar zien met 1 per uur.

Sport fruit Framboos  I  Sport fruit Ananas

Pro Energy Gel

Wanneer
Pro energy gel gebruik je tijdens de inspanning, om je energieniveau zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast kan de gel 5 à 10 minuten vóór een korte, intense inspanning, zoals een wedstrijd, worden ingenomen. De gel bevat een mix van 3 soorten koolhydraten, die met verschillende snelheden worden opgenomen, zodat je energie continu op een hoog niveau blijft. De maximale hoeveelheid energie bereik je van minuut 4 tot minuut 35, afhankelijk van de geleverde inspanning en je lichaamsbouw. Deze gel bevat ook waardevolle mineralen (kalium en natrium) om de door je lichaam verbruikte en uitgezwete mineralen weer aan te vullen.

Dosering
1 gel elke 35 minuten. Voor een langdurige inspanning (2 uur of meer) adviseren we om gedurende het eerste deel van je inspanning vaste voeding en bars te gebruiken, om daarna het maximale effect van de gels te verkrijgen.

Pro Energy gel  ⎸Artikel met extra tipsInfo over Energie gels

Pro Boost gel

Wanneer
De Pro-boost gel gebruik je tijdens de inspanning, om je energieniveau zo hoog mogelijk te houden.

Daarnaast kan de gel 5 à 10 minuten vóór een zeer korte, intense inspanning, zoals een wedstrijd, worden ingenomen. De gel bevat een mix van 3 soorten koolhydraten, die met verschillende snelheden worden opgenomen, zodat je energie continu op een hoog niveau blijft. De maximale hoeveelheid energie bereik je van minuut 4 tot minuut 40, afhankelijk van de geleverde inspanning en je lichaamsbouw. Deze gel bevat ook waardevolle mineralen (kalium en natrium) om de verbruikte en uitgezwete mineralen weer aan te vullen.

Met de 60 mg cafeïne die de gel bevat, krijg je binnen 5 minuten na inname een extra energiestoot en ga je je snel alerter en frisser voelen. Het effect van de cafeïne wordt ongeveer een uur na inname voelbaar, wanneer het hoogste niveau in het bloed bereikt is. Een cafeïnegel moet altijd worden gevolgd door een andere cafeïnegel. Zodra de cafeïne is opgenomen, leveren andere gels of bars geen optimaal resultaat meer op. Daarom wordt vaak aangeraden om cafeïne pas in de latere fase van een lange training of wedstrijd (of 5 à 10 minuten vóór een korte, intense inspanning) te drinken, op het moment dat je die extra boost het meest nodig hebt. Om maagklachten te voorkomen, is onze Pro boost gel pH-neutraal, net zoals alle andere producten uit ons gamma.

Dosering
1 gel elke 40 minuten.Voor een langdurige inspanning (2 uur of meer) adviseren we om gedurende het eerste deel van je inspanning vaste voeding en bars te gebruiken, om daarna het maximale effect van de gels te ervaren.

Pro boost gel  ⎸Artikel met extra tips  ⎸Info over cafeïne gels

Pro Leucine

Wanneer
Pro-leucine neem je best binnen de eerste 45 minuten na een inspanning om je spieren maximaal te laten herstellen en je conditie een boost te geven. Het product kan ook vóór of tijdens de inspanning worden ingenomen om spierafbraak zoveel mogelijk te voorkomen. Bovendien vermindert het spiervermoeidheid tijdens de inspanning en spierbeschadiging achteraf.

Dosering
Naar gelang de inspanning neem 4 à 8 capsules met een glas water direct na de training. Gebruik Pro Elite Recovery na wedstrijden/ grote uitdagingen waar meer en diepgaandere recuperatie nodig is. Opmerking: na wedstrijden of grote sportieve uitdagingen, wanneer je de nood voelt aan meer en dieper herstel, gebruik je het best de Pro elite recovery shake.

  • Bij inname vóór de training: neem zo’n 30 minuten vóór de training 2 gram in, om je spieropbouw te stimuleren.
  • Bij inname tijdens of na de training kun je nog 3 à 4 gram extra innemen gedurende de inspanning – hetzij eenmaal op de helft, hetzij in meerdere gelijkmatige dosissen, verspreid over de training of wedstrijd.

Pro leucine  ⎸Artikel met extra tips  ⎸Info over Leucine

Omega 3 boost

Wanneer
Neem Omega 3-boost dagelijks in. Je hebt het meeste effect van dit product wanneer je het regelmatig gebruikt. Het verbetert niet alleen je sportprestaties en metabolisme, maar ondersteunt ook de werking van je hart en helpt je spieren, gewrichten en botten in goede conditie te houden.

Dosering
Neem 3 capsules per dag met een glas water. Bij voorkeur tijdens de maaltijd.

Omega 3 BOOST ⎸Artikel met extra tips  ⎸Info over Omega 3