Missie

Neapharma is op missie om atleten zoals jou te helpen hun grenzen te verleggen, zichzelf te verbazen en geweldige uitdagingen aan te gaan

Dit doen we door sportvoeding van de hoogste kwaliteit te ontwikkelen. Om dit te doen, gebruiken we de nieuwste wetenschappelijke inzichten en onze eigen professionele sportervaring. Onze aanpak is compromisloos: we besparen niet op kwaliteit, noch op kwantiteit. Bij Neapharma vind je sportvoeding die 100% voor en door sporters is gemaakt.

🚀 Door sporters, voor sporters

Trots om 100%  Belgisch 🇧🇪  te zijn!
Neapharma ontwikkelt, produceert en verdeelt al haar producten zelf.

Gewaagde producten, zonder compromissen

Bij Neapharma zetten we sporters en hun gezondheid altijd op de eerste plaats. Daarom kiezen we onze ingrediënten puur op basis van wat jij als sporter echt nodig hebt om zo lang mogelijk de beste versie van jezelf te zijn. Zonder te besparen op actieve ingrediënten.

Wetenschappelijk, zonder poeha

We vinden het belangrijk dat jij als atleet begrijpt hoe sportvoeding werkt, zodat jij er jouw voordeel mee kan doen. Om onze kennis voor iedereen toegankelijk te maken, communiceren we op een eerlijke en transparante manier: wetenschappelijk correct, in mensentaal.

Anti-Doping Charter

Al onze producten worden getest op verboden stoffen zoals anabole steroïden, corticoïden, tetra-hydro-gestrinon (THG), nandrolon, MDMA (ecstasy), enz. Daarvoor werken we samen met het LGC, een door het WADA (World Anti-Doping Agency) erkend laboratorium.

Hoe het begon: 2015

In de sportvoedingsupplementenindustrie worden vaak halve waarheden verteld om producten te verkopen die hun beloftes niet waarmaken. Werkzame ingrediënten worden nog te vaak te laag gedoseerd of in een minder effectieve vorm gebruikt, waardoor je je bij veel producten kan afvragen óf je er als atleet wel effect van hebt.

Omdat sporters zo ongelofelijk hard werken voor hun sport, vinden wij dat ze de beste ondersteuning voor hun inspanningen verdienen. Daarom zijn we in 2015 begonnen met het maken van onze eigen producten.

Met onze achtergrond als sportwetenschapper en sportvoedingsdeskundige, gecombineerd met veel onderzoek en de ervaringen van de professionele atleten die we begeleiden, ontwikkelenden we het ultieme herstelrecept: de Neapharma Pro Elite Recovery shake. Een onmiddellijke hit!

De mix tussen de ervaring van onze atleten en onze wetenschappelijke kennis resulteerde in een succesvol, onverslaanbaar geheel. Onze eigen sportervaring speelde hierbij ook een rol. We begrepen meteen wat topsporters nodig hadden. – (Kristof De Kegel, performance manager Alpecin-Fenix)

2016: Nieuwe producten

Terwijl we voortbouwden op het succes van ons eerste product, de Pro Elite Recovery shake, begonnen we met de ontwikkeling van een volledig sportvoedingassortiment. Bij de ontwikkeling van elke nieuw product, bleven we trouw aan onze missie en filosofie: het creëren van veilige, hoogwaardige producten met aantoonbare resultaten. Zonder compromissen. 

2017: Volledige productlijn, eerste professionele wielerploeg

Gelijktijdig met de introductie van onze volledige productlijn zijn we gaan samenwerken met de Belgische continentale ploeg ‘Veranda Willems’, die meteen uitblonk op ProTour-niveau. Renners als Timothy Dupont, Dimitri Claeys en Dominique Cornu beleefden een absoluut topjaar, met als hoogtepunt de negende plaats in het WK ploegentijdrit. Performance Manager Kristof De Kegel werkte nauw samen met de renners om onze producten verder te verbeteren.

2018: Wout Van Aert en Stijn De Volder geven ons dé beste Recovery shake

Wout Van Aert kwam bij de ploeg van Veranda Willems-Crelan en groeide uit tot een echte ambassadeur voor Neapharma. Wout is een renner die zijn herstelshake altijd onmiddellijk na de finish drinkt, omdat hij de waarde van kwaliteitsvolle sportvoeding volledig inziet. 

Samen met Wout hebben we de samenstelling van de Pro-Elite Recovery shake verder verbeterd, zodat deze nog sneller wordt opgenomen, minder calorieën bevat en minder vocht vasthoudt in het lichaam. 2018 was een topjaar waarin we ook nauw hebben mogen samenwerken met Stijn De Volder, Stijn Steels en Kai Reus.

2019-2020: De ploeg van Van Der Poel met enkel maar kampioenen.

Net toen we dachten dat het niet gekker kon met onze unieke samenwerking met Wout Van Aert, verkaste Performance Manager (en onze productontwikkelaar) Kristof naar het team van Mathieu van der Poel. Daar kregen we de kans te werken met toppers als Ceylin Alvarado (wereldkampioene), Sanne Cant (3x wereldkampioene), Mathieu en David van der Poel en het hele team van Corendon.

Tijdens het werken met Wout, werd hij wereldkampioen. Hetzelfde gebeurde met Sanne Cant en Mathieu van der Poel! Wij werden ‘het merk van de kampioenen’. De wereldkampioenen, wel te verstaan. Oh, en Ceylin Alvarado werd Europees kampioen nadat zij bij ons kwam!

2021: Rebranding en gigantische updates

Dankzij de nauwe samenwerking met verschillende internationale atleten werd Neapharma een gevestigde waarde binnen de wielersport. Net als onze atleten zitten we geen seconde stil. In 2021 zijn we aan de slag gegaan met een grote rebranding, zodat onze krachtige producten er even goed uitzien als ze presteren. We ontwierpen een nieuwe website en nieuwe verpakkingen. We namen ook de tijd om de feedback van atleten te verwerken en de samenstelling van onze producten verder te verbeteren.

2022: Wie we zijn

Wat Neapharma uniek maakt in de sportvoedingsindustrie is onze aanpak zonder compromissen: wij gebruiken alleen de beste ingrediënten in de hoogste dosissen. De atleet en zijn gezondheid zijn wat echt telt. En om ons daar 100% op te focussen, hebben we dit jaar bewust geen samenwerking aangegaan met een wielerploeg. In plaats daarvan zullen we deze middelen aanwenden om goede producten te blijven maken, nieuwe producten te ontwikkelen en bedrijfsmatig verder te optimaliseren. Onze rebranding was de eerste stap in dit proces.

Ondertussen gaan Wout en Mathieu gewoon door met hun werk … en blijven wij het merk van kampioenen!

👋 Fijn kennismaken

Met liefde voor het vak voor onze 🇧🇪  producten!

Kristof De Kegel

Kristof is Performance Manager bij Alpecin-Deceuninck wielerteam en productontwikkelaar bij Neapharma

“Ieder product heeft zijn wetenschappelijke basis. Mijn rol is het afnemen van feedback bij atleten om de producten te optimaliseren. Onze sporters leggen enkele keren per jaar een test af, dat helpt om te analyseren hoe groot de impact is van bepaalde producten.”

Olivier Van Baeveghem

Operationele manager

Blijft actief als Marketing Consultant voor verschillende bedrijven: “Als voormalig jeugdrenner voelt het, na verschillende professionele uitdagingen, als een ‘thuiskomst’ om Neapharma operationeel te beheren en alles op wieltjes te laten lopen.”

Kjell De Potter

Wetenschapper en dé sportiefste van de drie

Als bachelor in de voedings- en dieetkunde, is hij een vaste waarde tussen topsportdiëtisten en een vertrouwd gezicht bij professionele teams. Zijn voedingsschema’s worden op maat gemaakt en perfect uitgebalanceerd, precies zoals hij zelf is. Na als tiener te hebben gekoerst, stak de wielermicrobe een paar jaar geleden weer de kop op en doet hij nu terug mee in het amateurcircuit. Met meer dan 20 overwinningen per jaar is hij niet alleen heel actief, maar ook nog eens succesvol!