Omega 3 als ‘shortcut’ voor jouw weerstand en conditie

Bij het professioneel sporten proberen we in een cruciale periode van conditie opbouw VIT. C te vermijden omdat het een rem is bij het opbouwen van een conditie. Dan speelt omega 3 een essentiële rol. En zo  is dat eigenlijk het hele jaar door: Omega 3 is voor sportieve mensen zo essentieel dat  het voortdurend een goed supplement is om te gebruiken. Per jaar gebruiken we 450 potjes Omega 3 van Neapharma met de Ploeg!

– Kristof De Kegel (Performance Manager Alpecin Deceuninck)

Als sporter heb je ongetwijfeld al gehoord van omega 3-vetzuren. Maar waarom zou je deze innemen? In een notendop: omdat het je algemene fitheid, weerstand en concentratievermogen verbetert. Het is goed voor je hart, je spieren, je gewrichten en je botten.

Het hele jaar door voordelen van omega 3

Omega 3 ondersteunt je het hele jaar door, doorheen verschillende trainingsfasen:

 • In de winter: verhoogde weerstand tegen ziekte
 • Tijdens je opbouwfase: snellere spieropbouw en duurzaam spierherstel
 • Tijdens intense trainingen en wedstrijden: soepele gewrichten

3 soorten omega-3 vetzuren

 • ALA: Alfa-linoleenzuur
 • EPAE: Eicosapentaeenzuur
 • DHA: Docosahexaeenzuur

ALA zit in plantaardige oliën, vooral in lijnzaadolie. Verder is ALA in mindere mate te vinden in vlees en groene bladgroente en boost jouw gewrichten en lengheid.

EPA en DHA zitten vooral in vis, schaal-, schelpdieren zoals zalm, sardien, haring, makreel, tonijn, forel en paling en boost jouw weerstand, hart en concentratievermogen.

Minder spierpijn, beter herstel

Bliksemsnel herstellen van de training met minimale spierpijn? Dat is de droom van elke sporter. Welnu, met een beetje hulp van omega 3 kan die droom werkelijkheid worden. Onderzoek toont aan dat omega 3-vetzuren zowel spierpijn verminderen als het herstel positief beïnvloeden. Wat je niveau ook is – van recreatieve sporter tot doorwinterde topatleet – je zal zeker baat hebben bij deze zuivere, geconcentreerde omega 3, gemaakt van 100% visolie.

Omega 3 bevordert de spieropbouw

Omega 3 ondersteunt de krachttraining door de bloedtoevoer naar de spieren te stimuleren, wat leidt tot minder spierafbraak en verzuring. Het helpt je spieren sneller te herstellen en vermindert ontstekingen, zodat jij iedere keer een beetje sneller en sterker aan de start verschijnt.

Omega 3 stimuleert vetverlies

Ja, je leest het goed. Omega 3 bevordert het verlies van lichaamsvet. Dit door het proces waarbij insuline in onze cellen wordt opgenomen te versnellen en  activeert zo de vetverbrandingsgenen. Hierdoor kan je lichaam je vetreserves aanspreken. Ook helpt omega 3 om je metabolisme te verhogen. En dit speelt een belangrijke rol in het handhaven van een gezond gewicht en bij het afvallen. Omega 3 voorkomt daarbij ook nog eens dat er teveel vet wordt opgeslagen in je cellen.

Andere gezondheidsvoordelen (voor wielrenners)

 • Verhoogd concentratieniveau. EPA stimuleert de bloedtoevoer naar de hersenen.
 • Draagt bij tot soepele gewrichten
 • Draagt bij tot gezonde bloedvaten en een sterk hart
 • Bevordert de huid- en ooggezondheid
 • Bevordert de ontwikkeling van je hersenen
 • Verhoogt de stofwisseling
 • Verhoogt je weerstand tegen ziekte en letsels
 • Vermindert de vetopslag. Omega 3 ondersteunt het proces waardoor insuline wordt geabsorbeerd in onze cellen.

Geef het zelf een kans

We hebben dit krachtige ingrediënt verpakt in 180 handige en niet te grote capsules. Versterk je weerstand en verbeter je conditie: voel wat omega 3 voor jou kan doen.

Loop jouw herstel niet mis.

Herstel hoeft niet duur te zijn, dus zorg ervoor dat je niet voor niets traint. Met onze recoveryproducten bouw je aan je conditie en je spieren. Test het zelf!