8 Doeltreffende tips om de winter goed door te komen als sporter

Aangezien de jaarlijkse griep en verkoudheden weer voor de deur staan, willen wij bij NeaPharma jullie alvast wat tips meegeven! Want met een goede winter zonder ziektes maak je het verschil.
  1. Zorg voor aangepaste kledij in de winter. Blijf goed warm maar verhinder overmatig zweten. Dit zorgt onvermijdelijk voor afkoeling!. Kies dus voor kledij die ademt maar geen water binnen laat.
  2. Na een intensieve inspanning is de weerstand tijdelijk verminderd. Op dat moment ben je vatbaarder voor infecties, zoals verkoudheden en griep. Het is dan belangrijk om jouw lichaam van de nodige voedingsstoffen te voorzien. Voorzie je lichaam van vitamines, mineralen en de nodige aminozuren zoals leucine. Leucine kan je hoog gedoseerd bij ons terugvinden in de Pro-Leucine.
  3. Vul je verbruikte energie aan na een training in slechte weeromstandigheden. Trainingen en wedstrijden in regen, wind en koude zorgen voor extra calorieverbruik. Je lichaam heeft immers meer energie (calorieën) nodig om het van voldoende warmte te voorzien. Wanneer je deze energie onvoldoende gaat aanvullen tijdens en na de inspanning, gaat dit ten koste van jouw weerstand. Kies dus voor een ideaal recuperatiemiddel direct na de inspanning om je immuunsysteem te ondersteunen. De Pro-Elite Recovery van NeaPharma bevat een ideale mix aan koolhydraten, eiwitten en spierherstellende stoffen. Bovendien zullen de hoog gedoseerde vitamines* en mineralen je weerstand nog een extra boost geven.
  4. Aangezien virusinfecties niet behandeld kunnen worden met antibiotica zit er niets anders op dan goed uit te zieken. Daarbij is het raadzaam om tijd te nemen om te recupereren. Als de koortsperiode bijvoorbeeld 4 dagen bedroeg is het raadzaam om vervolgens nog 4 dagen rust te geven aan jouw lichaam alvorens je begint te sporten.
  5. Zorg voor een hoge inname van vitamine C gedurende de herfst en winterperiode. Vitamine C* beschermt DNA, eiwitten en vetten tegen oxidatieve schade en draagt bij tot de normale functie van het immuunsysteem. Je kan vitamine C vooral terug vinden in citrusvruchten zoals sinaasappelen maar ook in kiwi’s, zwarte bessen, frambozen, broccoli …  1 portie Pro-Elite Recovery bevat reeds 40mg Vitamine C, goed voor 50% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.
  6. Warme dranken zoals soep, kruidenthee met honing en een beetje citroen werken verzachtend en kunnen helpen om slijmen op te hoesten. Vermijd wel te hete dranken die irriterend kunnen werken en zelfs een ontsteking kunnen verergeren.
  7. Pas je trainingen aan. Ga geen 6 uur intensief sporten in de gietende regen als het niet nodig is, plan je trainingen goed in. Voorkomen is immers beter dan genezen..
  8. Neem je voedingsinname onder de loep tijdens de winter. Een goede voedingsinname zorgt voor de correcte hoeveelheid voedingsstoffen en vitamines in je lichaam. Wanneer onvoldoende variatie in je voedingspatroon voorkomt, zijn tekorten op allerlei voedingsstoffen een reëel gevaar. Tekorten leiden op hun beurt weer tot overbelasting van het lichaam met ontsteking en slechte recuperatie tot gevolg.

Producten waar we in vertrouwen

Sportvoeding van de beste kwaliteit die voor en door sporters gemaakt wordt. We gebruiken de meest recente wetenschappelijke inzichten en onze eigen professionele sport ervaring om producten te maken met aantoonbare resultaten zonder enig compromis.