7 energieboosters uit voeding om jouw energiepeil de hoogte in te jagen

Sporten kost energie… En omdat we geen energie in pakjes kunnen producten en zo verdelen moeten we er slim met omgaan. Voeding is namelijk van groot belang voor goede energie. Het voedsel dat je opneemt en de hoeveelheid hiervan dragen bij aan hoeveel energie je eruit kunt halen. Hier alvast een lijstje waar je tonnen energie kan uit halen.

1. Green Tea

Groene thee wordt veel gedronken, het is namelijk één van de sterkste energie supplementen. Het heeft daarnaast ook een rustgevende werking. Ook zit het vol gezonde anti-oxidanten en met net genoeg cafeïne om je in beweging te krijgen. Het heeft een positief effect op je stofwisseling en het zal je goed doen om groene thee te nemen voordat je gaat trainen.

2. Vitaminen

Multivitaminen zijn goed voor onze gezondheid. Deze zorgen ook voor een toename van energie. Je lichaam heeft vitaminen nodig, deze kun je uit de voeding halen, maar je kunt ook kiezen voor aanvullende supplementen met bepaalde vitaminen zodat je zeker weet dat je voldoende binnenkrijgt.

3. Eiwitrepen

Er bestaan eiwitrepen en energierepen en deze zijn beide effectief bij de ondersteuning van je energiegehalte. Het beste kun je deze repen net voordat je gaat trainen eten, dan kun je er het beste uit halen. De eiwitten zorgen er voor dat je een vol gevoel hebt en verzadigd bent. De koolhydraten zorgen voor genoeg energie tijdens de oefeningen.

4. Chlorella

Chlorella komt van de groene alg en zit vol met gezonde vitaminen en voedingsstoffen die je aan de gang helpen en houden. Er zitten veel vezels en eiwitten in en deze zorgen er voor dat je tijdens het trainen meer calorieën kunt verbranden.

5. Spirulina

Spirulina komt ook van de algen, om precies te zijn van de blauwgroene alg. Hier zitten veel goede voedingsstoffen in en deze worden gebruikt voor meer energie en ook nog eens tegen vermoeidheid. Het kan gemengd worden met magere yoghurt of met een eiwit shake.

6. Chia zaden

Deze zaden zijn niet zo bekend. Maar toch zijn de Chiazaden een goede keuze om aan je voeding toe te voegen. Het product bevat Omega 3 vetzuren om de stofwisseling een oppepper te geven. Maar dat niet alleen, er zitten ook voldoende eiwitten en vezels in die je tijdens de training goed kunt gebruiken.

7. Kokosnootwater

Gaat het over gezonde drank, dan kan er kokosnootwater worden gekozen. Het kokosnootwater zit vol met mineralen, eiwitten, anti-oxidanten en vitamine B & C. De stofwisseling krijgt een enorme boost wanneer je dit water tot je neemt.