De 2 beste avondmalen om te herstellen na een grote inspanning

1. Lasagne met geroosterde groenten per 1,5 persoon (1h40)

 

  • ¼ rode paprika, in reepjes
  •  ¼ groene paprika, in reepjes
  •  ¼ gele paprika, in reepjes
  •  ¼ rode uit, in ringen
  •  ¼ courgette, in schijfjes
  •  ¼ aubergine, in schijfjes
  •  ½ eetlepel oreganoblaadjes
  •  ½ eetlepel tijmblaadjes
  •  ½ takjes rozemarijn, fijngehakt
  •  ¾ eetlepel olijfolie
  •  peper en zout
  •  375 ml passata
  •  ½ eetlepel wijnazijn
  •  1 teentjes knoflook, fijngehakt
  •  ½ eetlepel Provençaalse kruiden
  •  3 vellen lasagne
  •  125 g riccota
  •  62 ½ g magere gemalen kaas
  •  12 ½ g paneermeel
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  2. Meng de paprika’s, ui, courgette, aubergine, oregano, tijm en rozemarijn in een kom met de olie en breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg de groenten dan op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten.
  4. Start timer voor 20 minuten
  5. Zet de groenten uit de oven opzij. Verlaag de oventemperatuur tot 185 ºC.
  6. Meng de passata met de wijnazijn, de knoflook, de Provençaalse kruiden en peper en zout
  7. Doe een laagje van de saus op de bodem van de ovenschaal. Leg er een laag lasagnevellen op, wat geroosterde groenten, een laag ricotta, weer lasagne, groenten en passata en herhaal tot alles op is.
  8. Strooi er dan de kaas en het paneermeel over. Bak 30 à 40 minuten in de oven
  9.  Start timer voor 40 minuten

 

2. Gebakken zilvervliesrijst met kip en groenten voor 1,5 persoon (35min)

 

  • 90 g zilvervliesrijst
  •  peper en zout
  •  150 g broccoliroosjes
  •  75 g wortelen
  •  75 g groene boontjes
  •  75 g erwtjes
  •  75 g champignons
  •  1 ½ teentje knoflook
  •  ¾ kleine ui
  •  120 g kippenvlees (liefst van de bouten)
  •  1 ½ theelepel arachideolie
  •  1 ½ eiwit
  1. Kook de rijst gaar in gezouten water en giet af.
  2. Maak alle groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  3. Snipper de knoflook en ui. Snijd de kip in reepjes.
  4. Verwarm de olie en fruit de knoflook en ui even aan.
  5. Voeg dan de kip en groenten toe en roerbak tot ze beetgaar zijn.
  6. Voeg daarna de rijst toe en bak nog even door.
  7. Kruid met peper en zout. Roer er tot slot het eiwit door, laat nog even bakken en serveer.