2 Recepten voor het ideale middagmaal voor een grote training

1. Sportieve pasta carbonara: 1,5persoon (28min)

 

  • 125 g erwten (diepvries)
  •  1 eetlepel geschaafde amandelen (geroosterd)
  •  ½ kleine teentjes knoflook
  •  ¼ bundel verse basilicum
  •  25 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  •  ¼ citroen
  •  37 ½ g gekookte ham
  •  olijfolie
  •  ¾ grote eieren
  •  62 ½ g magere yoghurt
  •  peper en zout
  •  187 ½ g pasta penne

 

  1. De amandelen kleuren in de pan en malen in de blender.
  2. Voeg de knoflook, zout, basilicum, geraspte parmezaan en citroensap toe aan de blender en laat draaien tot je een homogene massa hebt.
  3. Voeg op het einde dan de erwten toe en pureer totdat je een mooi glad mengsel bekomt.
  4. Snij de ham in fijne reepjes en bak ze krokant in de pan en kook ondertussen de pasta.
  5. Klop de eieren en de yoghurt samen op.
  6. Meng er de erwten-pasta onder en voeg er wat kookvocht aan toe.
  7. Meng de gekookte pasta met de carbonara en roer er de hamreepjes onder.
  8. Serveer met wat parmezaan.

 

2. Spaghetti met rode saus: per persoon (25min)

 

  • 100 g wortelen
  •  150 g bloemkool
  •  100 g rode biet
  •  50 g rode linzen
  •  200 ml groentebouillon
  •  1 theelepel gedroogde oregano
  •  takjes rozemarijn
  •  2 eetlepel balsamicoazijn
  •  zout
  •  peper
  •  150 g spaghetti

 

  1. Maak de wortelen, bloemkool en rode bieten schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Kook ze met de linzen gaar in de bouillon. Kruid met balsamicoazijn, oregano en rozemarijn.
  3. Mix tot saus en breng op smaak met peper en zout.
  4. Kook de spaghetti gaar in lichtgezouten water. Giet af en serveer met de saus.