2 Recepten voor het ideale middagmaal voor een grote training
1. Sportieve pasta carbonara: 1,5persoon (28min)
- 125 g erwten (diepvries)
- 1 eetlepel geschaafde amandelen (geroosterd)
- ½ kleine teentjes knoflook
- ¼ bundel verse basilicum
- 25 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- ¼ citroen
- 37 ½ g gekookte ham
- olijfolie
- ¾ grote eieren
- 62 ½ g magere yoghurt
- peper en zout
- 187 ½ g pasta penne
- De amandelen kleuren in de pan en malen in de blender.
- Voeg de knoflook, zout, basilicum, geraspte parmezaan en citroensap toe aan de blender en laat draaien tot je een homogene massa hebt.
- Voeg op het einde dan de erwten toe en pureer totdat je een mooi glad mengsel bekomt.
- Snij de ham in fijne reepjes en bak ze krokant in de pan en kook ondertussen de pasta.
- Klop de eieren en de yoghurt samen op.
- Meng er de erwten-pasta onder en voeg er wat kookvocht aan toe.
- Meng de gekookte pasta met de carbonara en roer er de hamreepjes onder.
- Serveer met wat parmezaan.
2. Spaghetti met rode saus: per persoon (25min)
- 100 g wortelen
- 150 g bloemkool
- 100 g rode biet
- 50 g rode linzen
- 200 ml groentebouillon
- 1 theelepel gedroogde oregano
- takjes rozemarijn
- 2 eetlepel balsamicoazijn
- zout
- peper
- 150 g spaghetti
- Maak de wortelen, bloemkool en rode bieten schoon en snijd ze in kleine blokjes.
- Kook ze met de linzen gaar in de bouillon. Kruid met balsamicoazijn, oregano en rozemarijn.
- Mix tot saus en breng op smaak met peper en zout.
- Kook de spaghetti gaar in lichtgezouten water. Giet af en serveer met de saus.