Slimme recovery: Leucine

Leucine is het perfecte middel om je spieren te herstellen en op te bouwen na een training of wedstrijd. Bovendien zul je bij langdurig gebruik (vanaf 3 weken) ook een positief effect merken op je uithoudingsvermogen. In tegenstelling tot creatine is leucine een lichaamseigen stof, waardoor er geen gewenning optreedt. De ideale manier om spierherstel- en opbouw te doen na een extensieve training van minder dan 2 uur.

85% van de spierherstellende kracht van een eiwit komt door het stofje Iso-Leucine. We hebben daarom het eiwit opengebroken, de pure Iso-leucine apart in een capsule verwerkt waardoor 1 capsule (=1gr) hetzelfde spierherstellende kracht heeft als 8 à 10 gram eiwitten. Kan je rekenen?
– Kristof De Kegel (Performance Manager Alpecin Deceuninck)

Spierherstel na trainingen van minder dan 2 uur

Veel commerciële merken kiezen ervoor om niet genoeg leucine in hun recovery shakes op te nemen omdat het veruit het duurste ingrediënt is. Dat is jammer, want leucine is het perfecte middel voor spierherstel en -opbouw. Sterker nog: na een lichte training van anderhalf uur raden we je aan om géén recovery shake te nemen, omdat pure leucine dan volstaat. Een recovery shake zou overkill zijn.

Voor inspanningen van minder dan 2 uur hebben we daarom Leucine apart in een capsule ontwikkeld. Uiteraard is dit geen totaal herstel als een recovery shake maar wel ideaal om te gebruiken na korte en niet intensieve inspanningen.

Leucine, wat?

Vertakte aminozuren of BCAA’s (branched chain amino acids) werden vroeger bestempeld als superfoods. De vertakte aminozuren van L-leucine, L-valine en L-isoleucine zijn samen immers goed voor 40% van het aminozuurgehalte in je spieren. Toch zijn niet alle vertakte aminozuren superfoods. Recent onderzoek toont aan dat alleen leucine en isoleucine je lichaam helpen om beschadigde spieren te herstellen en spiermassa op te bouwen. Nét daarom is Leucine bijzonder doeltreffend als het in zijn pure vorm wordt opgenomen. 

Indien Pro-Leucine puur en zuiver wordt opgenomen, komt het volledig tot zijn werking! Daarom zit het bij Neapharma in een capsule!

Leucine  VS recovery shake

Een goede recovery shake bevat naast leucine ook andere essentiële voedingsstoffen. Denk aan eiwitten, mineralen en vitaminen. Daardoor is een recovery shake ideaal om tekorten na lange zware trainingen weer aan te vullen. Een recovery shake innemen na kortere, minder uitputtende inspanningen zou te duur en te veel van het goede zijn. Vandaar dat we speciaal hiervoor de L-Leucine in capsulevorm uitbrachten. Onderstaand schema helpt je om de juiste ondersteuning voor jouw lichaam te kiezen bij elke soort inspanning.

100% Pure leucine

Leucine is het krachtigst als je het in zijn pure vorm kunt opnemen. De Pro-leucine-capsules van Neapharma bevatten 1 gram pure leucine per capsule. Hoeveel capsules je nodig hebt hangt af van je sport, de intensiteit en de duur van je inspanning. Na een tijdje zul je zelf goed aanvoelen wat jouw ideale hoeveelheid is. In de tussentijd kun je je baseren op bovenstaand schema.

Je kan eenvoudig uitrekenen wat jou hoeveelheid leucine hoeft te zijn na jouw inspanning aan de hand van sport, intensiteit en duur. Na een tijdje zal je zelf goed kunnen aanvoelen en inschatten wat jouw ideale hoeveelheid is.

Wanneer neem je leucine?

Leucine direct na de training of voor het slapengaan bevordert het herstel van beschadigde spieren en vermindert pijn. Bij inname voor of tijdens de training minimaliseert leucine spierafbraak, spiervermoeidheid en spierschade.

Maar je kunt het ook innemen vóór of tijdens de inspanning, om spierafbraak te verminderen. Bovendien zal het spiervermoeidheid verminderen tijdens de inspanning en tegelijkertijd spierbeschadigingen na de inspanning helpen tegengaan. Als je Pro-leucine enkele keren per week inneemt (vanaf week 3) zul je een extra boost in je conditie ervaren.

 

Pro-Leucine met 120 capsules

Het beste herstel zoals jij het wilt.

Loop jouw herstel niet mis.

Goed herstel hoeft niet duur te zijn, dus zorg ervoor dat je niet voor niets traint. Met onze recoveryproducten bouw je aan je conditie en je spieren. Test het zelf!